Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag  is een bijdrage van de overheid voor mensen met een relatief laag inkomen,
zodat ook zij beter in staat zijn om een zorgverzekering te betalen.
Uw Zorgpremie mag ook niet te laag zijn in verhouding tot de hoogte van uw inkomen. De overheid stelt dat naarmate uw inkomen stijgt, u een groter deel van de zorgpremie zelf kunt betalen. Voor meer informatie over het recht op Zorgtoeslag
klikt u hier, of u leest even door.

Een zorgtoeslag kunt u van de Nederlandse overheid krijgen wanneer u o.a. aan de voorwaarden voldoet:
globaal komt het hier op neer (2018):

  • U en de eventuele medebewoners zijn in het bezit van de Nederlandse nationaliteit cq verblijfsvergunning, of EER onderdaan
  • U bent ingeschreven bij de gemeente waar u woont
  • Je bent 18 jaar of ouder
  • het (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog
  • het eigen vermogen is niet te groot

Inkomen alleenverdiener: max. €28720,- per jaar, bovendien mag uw vermogen (spaargeld en beleggingen) op 1 januari 2018 niet hoger zijn dan € 113.415.
Inkomen met toeslagpartner/meerpersoonshuishouden: gezamenlijk max. €35966 per jaar, en mag het gezamenlijke vermogen op 1 januari 2018 niet meer zijn dan € 143.415.

De zorgtoeslag is maximaal €94 en indien er sprake is van een toeslagpartner is de maximale toeslag € 176 per maand.
Voor een Zorgtoeslag
aanvraag kunt u hier klikken

Voorbeeld 1

U hebt geen toeslagpartner en wilt weten hoeveel zorgtoeslag u in 2018 kunt krijgen. Uw inkomen is € 23.500. U kunt dan € 60 zorgtoeslag per maand krijgen.

Voorbeeld 2

U hebt een toeslagpartner en wilt weten hoeveel zorgtoeslag u samen in 2018 kunt krijgen. Uw gezamenlijke inkomen is € 31.250. U kunt dan ongeveer € 52 zorgtoeslag voor u beide per maand krijgen.

Alle hierboven genoemde bedragen & regelingen zijn indicatief,  bij de belastingdienst vindt u de exacte bedragen en regelingen.

Toeslagen werken op basis van geschatte inkomens, na afloop van het jaar , vindt er eindafrekening plaats door de belastingdienst; bent u in de loop van het jaar meer gaan verdienen? Dan is de kans groot dat U een deel moet terugbetalen, maar andersom geldt ook dat als u minder bent gaat verdienen U er , wellicht, wat bijkrijgt.

 
Voor een Zorgtoeslag
aanvraag kunt u hier klikken

 

Zorgtoeslag aanvragen? Wij helpen U in geheel Nederland.

 

Wij helpen U o.a. in de gemeente: